Du är här:

Trafikinformation O-Ringen 2018

Den 21 juli – 27 juli kommer orienteringstävlingen O-Ringen till Örnsköldsvik och lockar med sig närmare 20 000 besökare. Framkomligheten i trafiken under veckan kommer påverka dig som bor och vistas i Örnsköldsvik, framförallt i anslutning till tävlingsetapperna. Under perioden 20-28 juli kommer det vara som högst tryck på vägarna. För dig som ska ut i trafiken är det därför viktigt att ha god tid på sig, välja alternativa vägar där det är möjligt och följa trafikskyltning, trafikvakter och omdirigeringar vid tävlingsområdena.

Med anledning av den ökade trafiken kan långa köer uppstå och det är därför viktigt att ha tålamod och visa hänsyn i trafiken. Om du har möjlighet så är det bra om du under dessa dagar går, cyklar eller åker kollektivt istället för att ta bilen. För att underlätta trafiksituationen är det även viktigt att släppa fram eventuella utryckningsfordon.

Besök tävlingsarenorna

Vill du besöka tävlingarna gör du det med cykel, buss eller promenerar eftersom inga parkeringsplatser finns vid tävlingsarenorna. Ska du ta bilen kan du under hela veckan använda satellitparkeringen på Solänget där gratisbussar transporterar dig till och från tävlingsarenorna. Av- och påstigning för buss kommer finnas i anslutning till parkeringsplatserna. Etappbussarna kommer varje dag trafikera Brogatan var femte minut mellan kl. 06:45- 17:00. 

Besök oringen.se för att läsa mer om aktuella tider för etappbussarna (informationen uppdateras efterhand).länk till annan webbplats

Under veckan sker tävlingsetapperna i följande områden: Domsjö, Backsjö, centrala Örnsköldsvik och Skyttis.

Här hittar du trafikinformation för respektive tävlingsetapp.

Parkering

Under hela O-Ringenveckan kommer det vara begränsat med parkeringsmöjligheter i centrum. Planera därför ditt resande under veckan. Har du möjlighet är det bra om du går, cyklar eller åker kollektivt istället för att ta bilen. Tänk även på hur du parkerar och lämnar ditt fordon, för att underlätta trafiksituationen även för dina medtrafikanter.

Mer information om tillgängliga parkeringsplatser i centrum hittar du här.

Tar du cykeln till centrum finns cykelparkeringar tillgängliga vid hamnplan.

Avstängda vägar

Under hela veckan kommer det vara avstängt för biltrafik på Viktoriasplanaden från infarten vid Nordemans ner till Fjällräven Center, där O-Ringentorget håller till.

Lördag den 21 juli mellan kl. 16.30–18.30 kommer delar av Sjögatan vara avstängd för en ungdomsstafett. Trafiken till Sjögatan omleds via Bromsvägen.

Övrig trafikinformation

Den 20-28 juli kommer Brogatan vara högt trafikerad, framförallt av etappbussar. Hastigheten längs hela Brogatan är därför nedsatt till 40 km/h under hela veckan.

Den 25 och 26 juli mellan kl. 07.00-17.30 kommer etappbussar från tävlingsområdet i Backsjö passera Gottnevägen, Karslundsvägen och Själevadsbron påväg till satellitparkeringen. Köbildning kan därför uppstå.

Den 22-23 juli och 25-27 juli mellan kl. 07.00-12.00 kommer Hampnäsvägen och Själevadsbron vara högt trafikerad av biltrafik påväg till satellitparkeringen vid Solänget. Köbildning kan därför uppstå och boende i Själevads- området rekommenderas att åka via Ås till centrum.

Kollektivtrafik

Tänk på att använda kollektivtrafiken eller samåka så långt det är möjligt, för att tillsammans förbättra trafiksituationen under O-Ringen. Förseningar kan förekomma i kolletivtrafiken under veckan, res därför i god tid om du har en tid att passa.

Mer information om förändrade tidtabeller och eventuella trafikstörningar i kollektivtrafiken under O-Ringen hittar du på Din Turs webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information

Du hittar även mer trafikinfromation på Trafik- och serviceredaktionen vid Sveriges Radiolänk till annan webbplats och Radio O-Ringenlänk till annan webbplats

Mer information om tävlingarna, besök www.oringen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tack för att du tar det lugnt i trafiken.

Sidan uppdaterades

2018-07-02

Sidansvarig:

 Kontakta oss