Du är här:

Psykeveckan 2018, 5-11 november -
nu för 13:e året i rad

Arbetsgruppen som såväl planerar som genomför veckan har nu kommit fram till 2018 års tema. Temat för året är ”Vikten av relationer”. Precis som tidigare år har vi för avsikt att skapa ett innehåll som ska vara intressant för såväl fullt friska som för de som inte mår bra, för anhöriga, för medborgare i alla åldrar men även för vad vi brukar kalla ”professionella Örnsköldsvik”, det vill säga alla som i sin yrkesutövning möter personer med olika stödbehov, så kallade ”kontaktyrken”.

Planen så här långt innebär att veckan invigs under måndag kväll vid Sliperiet, därefter information inom ämnesområdet psykisk (o)hälsa, varefter Ateljen och Studie Rex står för utställning och underhållning. På tisdag eftermiddag blir det föreläsning som upprepas under kvällen. Onsdag blir lite annorlunda än tidigare år. Då har vi tänkt oss att olika lokala verksamheter ska framträda och berätta om sina respektive utbud av stöd med efterföljande frågestunder. Torsdag blir det åter föreläsning på eftermiddagen som upprepas på kvällen. Vi återkommer med lokal för respektive föreläsning.

Efter fjolårets mycket välbesökta fredag förmiddag så kommer det upplägget att upprepas. Verksamheter, såväl offentliga som föreningsdrivna som arbetar med psykisk (o)hälsa erbjuds att presentera sina verksamheter i Startpunktens butik. Då blir det mingel för såväl de verksamheterna som för alla från allmänheten. Senare under förmiddagen blir det föreläsning i Startpunktens butik.

På söndag blir det avslutning i Örnsköldsviks kyrka och församlingshem, en avslutning som följer temat ”Vikten av relationer”.

Allt eftersom veckan formas kommer informationen på denna sida att uppdateras.

Välkommen vecka 45!

 

Om psykeveckan

Psykeveckan, v 45, är ett återkommande arrangemang som syftar till ökad förståelse för och kunskap om psykisk (o)hälsa, psykisk sjukdom och konsekvenserna av detta. Psykeveckan vill verka för ett öppnare samhälle där allas lika värde är självklart. Veckan samlar årligen mellan 1500-1600 åhörare.

Psykeveckan är ett samarrangemang mellan Regionen (f d Landstinget), Arbetsförmedling, Kommun, Försäkringskassa, RSMH, Attention (anhörig-/brukar- och intresseorganisationer) och Svenska kyrkan Örnsköldsvik. Deltagandet är gratis.Sidan uppdaterades

2018-03-23

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Ola Bäckström
Utvecklingsstrateg
073-270 49 95
Skicka e-post