Trygghetsfrågor

Tryggast i Sverige

Brå Örnsköldsvik arbetar med trygghetsfrågor för att göra Örnsköldsviks ännu tryggare. Enligt de senaste årens trygghetsmätningar är Örnsköldsvik en av de tryggaste kommunerna i Sverigedå det gäller medborgarnas egna upplevelser. Örnsköldsvik är i topp bland storkommunerna i landet när det gäller trygghet i allmänhet. Undersökningen har gjorts av Sveriges kommuner och landsting tillsammans med myndigheten för samhällskydd och beredskap.  

För att Örnsköldvik fortsättningsvis ska upplevas trygg behövs allas gemensamma krafter och den enskildes civilkurage. Brå Örnsköldsvik vill Brå stimulera till lokalt engagemang och initiativ.

Som enskild eller förening kan du engagera dig i lokala Trygghetsgrupper i kommunen, genom grannsamverkan, ge tips om klotter/ skadegörelse eller delta i vuxenvandring på sta´n eller i din by( se vänster kolumn). TILLSAMMANS gör vi Örnsköldsvik ännu tryggare.

TRYGG UNGDOM

Klicka här för mer information om de stöd och hjälp som finns för unga eller för dig som är orolig för någon ungdom i din närhet.

 

Sidan uppdaterades

2017-09-28

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Brå Örnsköldsvik

Brottsförebyggande råd
Samordnare
Birgitta Edin-Westman
073-274 62 83
Skicka epost