Årets Hjälte

Kom ihåg att nominera Årets hjälte

Brottsförebyggande rådet (Brå) Örnskölsvik vill med utmärkelsen "Årets hjälte" lyfta fram och uppmuntra goda förebilder som under året gör insatser för att en trygg kommun som Örnsköldsvik ska bli ännu tryggare.

Utmärkelsens kriterier: Brå Örnsköldsvik söker en eller flera personer tillsammans, som på ett föredömligt sätt gjort något extra eller kanske utfört en ren hjälteinsats för en eller flera medmänniskor, vilket bidrar till ett tryggare samhälle.

Nomineringar tas emot under hela året fram till 9 januari. Nominera ”Årets hjälte” och beskriv insatsen via e-post till samordnare för Brå Örnsköldsvik.

Någon/några av de nominerade utses till ”Årets hjälte” av Brå Örnsköldsvik. Priset på 5 000 kronor delas ut i januari/februari månad och mottagandet av priset publiceras här på kommunens webbplats samt via lokal media

Ett stort GRATTIS och TACK

till Årets hjältinnor 2016 Örnsköldsvik–för era hjälteinsatser

Salma Ali från Gullänget har nominerats och utvalts till Årets Hjälte 2016 då hon ingrep och förhindrade en trolig trafikolycka i Örnsköldsviks centrum. Salma lyckades få stopp på en förarlös bil som rullade ner mot E4. Hon visade på handlingskraft och stort mod om än hon satte sig själv i en risksituation då hon lyckades springa ifatt, öppna bilen och dra i handbromsen. Salma skymtade en bilbarnsstol i den förarlösa bilen och agerade instinktivt utifrån att hon själv är förälder. Salma arbetar sedan i januari i Sudan på svenska ambassaden som migrationshandläggare men har delar av sin familj kvar i Örnsköldsvik.

Annbritt Johansson från Domsjö har nominerats och utsetts som Årets hjälte 2016 genom sitt rådiga handlade för att varna boende vid upptäckten av en pågående brand i ett hyreshus. Annbritt var i Sund Domsjö då hon en kväll passerade ett flerfamiljshus där en brand just fått fäste i källaren. Annbritt som upptäckte rökutvecklingen insåg allvaret larmade 112 och knackade på lägenheterna för att uppmärksamma de boende om branden och behov av evakuering. Brandkåren kunde snabbt komma till undsättning. Idag gör Annbritt en hjälteinsatsav annat slag, även den väldigt viktig, som elevassistent och familjehemsförälder.

Gunnel Sedin blev årets hjälte 2014 - vem blir 2017 års hjälte?


Sidan uppdaterades

2017-12-11

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Birgitta Edin-Westman
Samordnare Brå Örnsköldsvik
0660 - 886 32
Skicka e-post