Du är här:

Brottsförebyggande arbete i Örnsköldsvik

De allra flesta invånare uppger att de upplever att Örnsköldsvik är en trygg kommun då polisen genomför sina trygghetsundersökningar. Den trygghetskänslan vill vi fortsätta att utveckla. I trygghetsarbetet har alla en viktig roll, trygghet är inte enbart ett kommunalt eller polisiärt ansvar. Tillsammans måste vi ta ett gemensamt ansvar så att Örnsköldsvik även i fortsättningen är en trygg och säker kommun. På den här sidan får du information om lokala trygghetsgrupper på orterna, olika typer av verksamheter, kontaktuppgifter,samt fakta och stöd att hitta rätt instans när du eller någon i din närhet behöver hjälp. Tillsammans gör vi Örnsköldsvik ännu tryggare.

Orostelefon - för att förebygga Våldsbejakande extremism

Är du orolig över att någon du känner till riskerar att ansluta sig till en våldsbejakande extremistisk grupp? Här hittar du info om orostelefonlänk till annan webbplats

 

Gratisföreläsning om doping

Kan jag vara ”omedvetet dopad”? Lyssna till Johan Öhman, antidopingsexpert, före detta folkhälsochef och uppskattad föreläsare. Johan kommer att prata om hur sund träning och idrott är toppen för hälsan och har många goda effekter men att det också finns en baksida som är viktig att prata om. Hur långt är vi beredda att gå för att få den perfekta kroppen och hur stor påverkan har de mediala idealen?

Datum & tid: 11 december 2017, kl 18:30 - 20:00. Plats: Kempesalen, Stadshuset Kronan, Järnvägsgatan 6. Kostadsfri entré. Fika serveras. Ingen föranmälan.

Johan Öhman - Antidopningsexpert, f.d folkhälsochef och uppskattad föreläsare med hela Sverige som arbetsfält.

Johan Öhman - Antidopningsexpert, f.d folkhälsochef och uppskattad föreläsare.

Höstens AFTER WORK 2017 för föräldrar

Några tillfällen per termin kan du delta i After Work där intressanta ämnen tas upp, du möter andra föräldrar, kan äta en lätt middag och även har tillgång till barnpassning. Det är en trevlig mötesplats som är kostnadsfri och öppen. De träffar som kvarstår i höst är

Tisdag 31 oktober  18.00. "Cannabis - myt eller sanning"

Tisdag 14 november 18.00. "Bygg din verktygslåda som förälder"

Här kan du hitta mer information www.familjepeppen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  klicka på Örnsköldsvik eller se inbjudanPDF.

 Föräldrar till tonåringar

"Hur kan jag hindra att mitt barn börjar med droger?"

Tisdag 17 okt kl. 19.00 på Sliperiet kan du få konkreta råd och kunskaper kring denna angelägna fråga. Drogförebyggare Håkan Fransson (bild nedan) föreläser och Behandlingsteamet och Brå samordnare medverkar. VÄLKOMMEN.  Klicka på InbjudanPDF så hittar du mer info.

Nominera Årets Hjälte 2017

Brottsförebyggande rådet (Brå) Örnsköldsvik vill med utmärkelsen "Årets hjälte" lyfta fram och uppmuntra goda förebilder som under året gör insatser för en trygg kommun som Örnsköldsvik tryggare.

Nominera ”Årets hjälte” och beskriv insatsen via e-post till samordnare för Brå Örnsköldvik

Nomineringar tas emot fram till 9 januari 2018. Läs mer om kriterierna under fliken i vänstra spalten under rubriken Året Hjälte

UngdomsForum 2017 

Dags för höstens UngdomsForum. Onsdag den 25 oktober på Sliperiet. Läs mer information om denna mötesplats.

"Vad är en hjälte?"

Under april 2017 hölls det första UngdomsForum på Sliperiet.  BRå Örnsköldsvik ställde frågan till deltagare "Vad är en hjälte?" 134 deltagare svarade och här kan du läsa sammanställning av alla svarenPDF. Brå Örnsköldsvik tackar alla som deltog.

GRATTIS Årets Hjältar 2016

På Alla hjärtans dag 14 febr tillkännagavs de som utsetts till Årets Hjältar 2016. På bild uppvaktas  Annbritt Johansson av Brå Örnsköldsvik samordnare Birgitta Edin-Westman.Den andra hjältinnan, Salma Ali (ej på bild), uppvaktades via skype från sitt arbete på svenska ambassaden i Khartoum, Sudan. Läs mer om deras insatser under rubriken Årets hjälte i vänstra marginalen.

Foto Mats Forsgren Tidn 7

Tillsammans-filmen

 Bild från filmsekvens Tillsammans -en reklamfilm som visats på SF Bio i Örnsköldsvik 2016

Familjepeppen

Känner du att du som förälder skulle behöva fler verktyg i din föräldraroll?

I den frågan känner många igen sig. Alla föräldrar vill sina barn väl och många har mål som går ut på att barnen ska må bra och klara sig. Att barnen som tjugoåringar gärna ska ha en hög grad av psykisk hälsa, en trygg grund och god psykosocial kompetens. Det betyder en välutvecklad förmåga att vara tillsammans med både sig själva och andra. I tidiga år är det en förutsättning för att kunna lära – både i skolan och i livet, och det är det mest optimala ”immunförsvar” i förhållande till de oönskade riskbeteenden och faror som lurar. 

Den tid föräldrar är tillsammans med sina barn har stor betydelse för att knyta an och skapa tillit till varandra. Det finns inga genvägar, det byggs över tid och med långsiktighet - som en investering, med framtiden i fokus. Du som förälder är så viktig och det finns verktyg, råd och tips och även mötesplatser. Ta del av utbudet på Familjepeppen Örnsköldsvik. Gå in på webbportalen Familjepeppenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Sidan uppdaterades:

2017-11-27

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Brå Örnsköldsvik

Brottsförebyggande råd
Samordnare
Birgitta Edin-Westman
073-274 62 83
Skicka epost