Du är här:

Brottsförebyggande arbete i Örnsköldsvik

De allra flesta invånare uppger att de upplever att Örnsköldsvik är en trygg kommun då de svarar på frågorna om trygghet då polisen genomför sina trygghetsundersökningar. Den trygghetskänslan vill Brå fortsätta att utveckla. I trygghetsarbetet har alla en viktig roll, trygghet är inte enbart ett kommunalt eller polisiärt ansvar utan allas. Tillsammans måste vi ta ett gemensamt ansvar så att Örnsköldsvik även i fortsättningen är en trygg och säker kommun. På den här sidan får du information om lokala trygghetsgrupper som finns på orterna i kommunen, olika typer av verksamheter, kontaktuppgifter, samt fakta och stöd att hitta rätt instans när du eller någon i din närhet behöver hjälp. Tillsammans gör vi Örnsköldsvik ännu tryggare

AKTUELLT

AFTER WORK för föräldrar

Torsdag 26 april 18.00

Älskade förbannade tonåring

Välkommen att umgås och lyssna till Ulla Nilsson 

Tips och råd till föräldrar som har eller ska få en tonåring i huset.Trots att du många gånger får höra motsatsen har du stor betydelse, du som förälder spelar en viktig roll i din tonåringsliv.Forskning visar att tonårstiden är en viktig gruns för personlighetens utveckling och livet som ansvarstagande vuxen eftersom tonårshjärnan fortafarnde växer.

från 17.30 bjuds du på lätt måltid

Ingen anmälan. VÄLKOMNA 

PLATS: Svenska kyrkasn församlingshem, Storgatan 29 F  

.

Orostelefon - för att förebygga Våldsbejakande extremism

Är du orolig över att någon du känner till riskerar att ansluta sig till en våldsbejakande extremistisk grupp? Här hittar du info om orostelefonlänk till annan webbplats.

Vårens AFTER WORK för föräldrar 2018

Några tillfällen per termin kan du förälder eller vårdnadshavare delta på After Work för föräldrar,  där intressanta ämnen tas upp. Du möter andra föräldrar, kan umgås och äta en lätt middag. Det är en trevlig mötesplats som är kostnadsfri och öppen.

Innevarande termin återstår en 26 april. Håll utkik här på kommande träffar i höst  www.familjepeppen.se/ornskoldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Årets Hjälte 2018

Brottsförebyggande rådet (Brå) i Örnsköldsvik vill med utmärkelsen "Årets hjälte" lyfta fram och uppmuntra goda förebilder som under året gör insatser för en trygg kommun som Örnsköldsvik ännu tryggare.

Nominera ”Årets hjälte” och beskriv insatsen via e-post till samordnare för Brå Örnsköldvik

Nomineringar tas emot fram till 9 januari 2019. Läs om kriterierna under fliken i vänstra spalten under rubriken Året Hjälte.

 

Tillsammans-filmen

 Bild från filmsekvens Tillsammans -en reklamfilm som visats på SF Bio i Örnsköldsvik 2016

Familjepeppen

Känner du att du som förälder skulle behöva fler verktyg i din föräldraroll?

I den frågan känner många igen sig. Alla föräldrar vill sina barn väl och många har mål som går ut på att barnen ska må bra och klara sig. Att barnen som tjugoåringar gärna ska ha en hög grad av psykisk hälsa, en trygg grund och god psykosocial kompetens. Det betyder en välutvecklad förmåga att vara tillsammans med både sig själva och andra. I tidiga år är det en förutsättning för att kunna lära – både i skolan och i livet, och det är det mest optimala ”immunförsvar” i förhållande till de oönskade riskbeteenden och faror som lurar. 

Den tid föräldrar är tillsammans med sina barn har stor betydelse för att knyta an och skapa tillit till varandra. Det finns inga genvägar, det byggs över tid och med långsiktighet - som en investering, med framtiden i fokus. Du som förälder är så viktig och det finns verktyg, råd och tips samt mötesplatser.

Ta del av utbudet på Familjepeppen Örnsköldsvik   Gå in på webbportalen Familjepeppenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

OBS! Portalen fungerar tillfälligt ej centralt men uppdateringar finns på www.ornskoldsvik.se/familjepeppenlänk till annan webbplats samt Familjepeppen på Facebook.

Sidan uppdaterades:

2018-04-23

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Brå Örnsköldsvik

Brottsförebyggande råd
Samordnare
Birgitta Edin-Westman
073-274 62 83
Skicka epost