Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Vitsippepris för arbete med härbärge

Lena Finne Jansson, forskningssamorndare på Örnköldsviks kommun, fick igår (25 maj) ta emot Vitsippepriset tillsammans med Nenna Åström, Pingstkyrkan och Henry Lindell, Frälsningsarmén för sitt arbete med härbärget Vinternatt. Kristdemokraterna delar varje år ut lokala Vitsippepriset till någon eller några som gjort något utöver det vanliga för att förbättra samhället.

Motivering: "Härbärget Vinternatt har genom ett stort engagemang och mångas ideella arbete gjort stor skillnad för utsatta och behövande människor som sökt sig till vår kommun. Projektet är ett föredömligt exempel på god samverkan mellan kommun och civilsamhälle. Pristagarna har genom ett engagerat och lösningsfokuserat ledarskap med stor framgång lett detta arbete."

– Jag ser mig som en representant för kommunen och för kanske 150 volonärer. Det är så många som varit med och arbetat för att få tillstånd en medmänsklig lösning för de EU-medborgare som befinner sig i en utsatt ekonomisk och social situation i Örnsköldsvik, säger Lena Finne Jansson.

Igår kväll hölls också en träff för alla volontärer som på något sätt är involverad i arbetet runt härbärget. Där gick Lena Finne Jansson och kommundirektör Magnus Haglund igenom arbetet och läget nu. De kyrkor som kommunen slutit samarbetsavtal med var representerade. Ca 50 volontärer deltog på träffen.

Lena Finne Jansson, en av årets mottagare av Vitsippepriset

Lena Finne Jansson, en av årets mottagare av Vitsippepriset

Ca en tredjedel av de volonärer som arbetat för härbärget Vinternatt träffades i stadshuset Kronan 25 maj.

Ca en tredjedel av de volonärer som arbetat för härbärget Vinternatt träffades i stadshuset Kronan 25 maj.

Aktuelltartikel publicerad av: Maria Isaksson

2015-05-26

 Kontakta oss

Lena Finne Jansson
0660 - 881 25
Skicka e-post