Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Välbesökt Funkisvecka

Glädjeteaterna sjunger i Arkenbyggnaden

Glädjeteatern bjöd på sång och musik vid Funkisveckans final

En glädjefylld och underhållande final avslutade årets Funkisvecka. Särskoleelever och deltagare i olika verksamheter som riktar sig till personer med funktionsnedsättningar fyllde Arkens ljusgård och glasgång med positiv energi genom sång, poesi, rullstolsdans och konstutställning. Just allas möjlighet att delta och vara inkluderade i samhället är en av de grundstenar som den årligen återkommande Funkisveckan vilar på.

- Årets temavecka blev lite kortare än normalt på grund av påsken men kvalitén höll minst samma höga mått som tidigare, säger Erika Nordin, en av samordnarna bakom veckan.

Förutom den avrundande kulturdagen har Funkisveckan också innehållit kunskapsspridning. Det har varit välbesökta och angelägna seminarier där omsorgs- och pedagogisk personal, studerande, politiker och andra intresserade har tagit tillfället i akt att vidga sina kunskaper och sin förståelse för olika funktionsnedsättningar.

- Särskilt gripande var måndagens föreläsning där en ung kille berättade om hur han fick ett förödande slag i huvudet med en flaska. Något som resulterade i en hjärnskada och att hela hans tillvaro förändrades på ett ögonblick. En tankeväckare som man skulle önska att ännu fler fick ta del av, säger Erika Nordin.

Aktuelltartikel publicerad av: System

2016-04-04