Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Mångkulturellt Centrum flyttar in i lokal på Stora Torget

Under veckan ska lokalen ”torgrestaurangen” på Stora torget i Örnsköldsvik, där tidigare bedrivits restaurangverksamhet, anpassas för Mångkulturellt Centrums verksamhet (MKC). MKC drar igång sin verksamhet i lokalen någon gång under nästa vecka (vecka 28) och kommer finnas på plats till och med sista september. Efter sommaren kommer mer information om vad som kommer att hända i lokalen efter den 30 september.

Till Mångkulturellt Centrum är alla välkomna för att mötas, skapa kontakter och lära om varandras kulturer. Föreningar och organisationer är även varmt välkomna att visa sina verksamheter och bjuda in nya medborgare i den sociala gemenskapen.

För dig som är ny i Sverige och Örnsköldsvik ska Mångkulturellt Centrum vara en plats där du kan skapa nya kontakter och få mer kunskap om hur det svenska samhället fungerar.

Öppettider för MKC
Måndag – fredag 10:00 – 17:00, lördag 11:00 – 15:00 (juli och augusti varje lördag och september varannan lördag – jämna veckor).

Vill du engagera dig eller få mer information om Mångkulturellt Centrum? Läs mer på MKCs webbsida eller skicka e-post till: mkc@ornskoldsvik.se.

Information om pågående detaljplan:
Det pågår en detaljplaneprocess för torget som kommer att ta ungefär två år, under tiden kommer lokalen användas till kommunal verksamhet. Samhällsbyggnadsnämnden fattade beslut 16 juni att byggnaden kommer att stå kvar i sin nuvarande form under hela detaljplaneprocessen. Vad som händer med byggnaden och lokalen därefter kommer att visas i detaljplanen som håller på att tas fram.

Här kan du läsa mer om arbetet med att ta fram en detaljplan för platsen.

Frågor och mer information om detaljplaneprocessen och lokalfrågor:
Fredrik Edlund, fastighetstrateg, 0660- 884 30, fredrik.a.edlund@ornskoldsvik.se.
Carina Nordström, mark- och planeringschef, carina.nordstrom@ornskoldsvik.se.

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2016-07-05