Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Höstens träffpunktsaktiviteter är igång - Söränget startade med kolbullar

Träffpunktsledarna bjöd in till kolbullefest

Kolbullefesten har blivit en tradition på Söränget.

Kolbullar på elden

Träffpunkter finns på ett tjugotal platser runt om i kommunen, oftast i anslutning till ett vård- och omsorgsboende. Dit är äldre och andra daglediga välkomna för att umgås och ta del av aktiviteter.

Sörängets träffpunkt, som håller till i Sörängets servicehus i Gullänget, hade prickat in en av augustis vackraste dagar för sin årliga kolbullefest. Ett trettiotal gäster hade samlats ute i den lummiga trädgården för att smaka på en maträtt med tradition och kanske minnas gamla tider. Smöret fräste i pannan, doften av stekt fläsk spred sig och gårdshönsen höll ett vakande öga på om det skulle bli några rester.

– Att uppmärksamma olika traditioner och speciella dagar är något vi lägger vikt vid. Genom den lokala naturvårdssatsningen och projektet "Kunskap och känsla i närnatur" har också uteaktiviteterna fått ett större utrymme. Träffpunkten och personalen på boendet samarbetar mer för att stimulera de äldre till utevistelse. Genom natursatsningen har till exempel hönsgården blivit verklighet och en anledning för många äldre att ta sig ut och se hur det står till med Agda och de andra hönsen, berättar Träffpunktens aktivitetsledare Birgitta Sidnér.

Precis som Söränget, erbjuder kommunens övriga träffpunkter ett varierat utbud av aktiviteter som underhållning, högläsning, studiecirklar, gruppaktiviteter, promenader, gymnastik med mer.

Mer information om kommunens träffpunkter, öppethållande och program hittar du här.


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2015-08-25