Starta och utveckla företag

Vi på Näringslivsenheten står redo att hjälpa dig oavsett du funderar på att starta ett företag eller utveckla ett befintligt. Det finns också andra organisationer som kan ge dig stöd och rådgivning.

- Starta eget
- Rådgivning
- Skaffa mentor
- Finansiering
- Innovatör eller uppfinnare
- Ägarskifte
- Internationalisera och exportera

Starta eget

Har du frågor kring företagande? Välkommen på Drop In - Företagscoachning. Här kan du möta oss företagsstödjande organisationer på en och samma plats.

Arbetsförmedlingen har information om att starta och driva eget företag. De håller även i träffar och utbildningar. Läs mer på deras hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Via Skatteverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster registerar du ditt företag. På deras webbplats hittar du e-tjänster, broschyrer om att starta eget, lokala informationsträffar m m För personlig service kontakta skatteupplysningen eller besök vårt lokala servicekontor.

Företagarskola på webben - Almi har en kostnadsfri webb-baserad företagarskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster riktar sig till dig som funderar på att starta, ska starta, redan driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag. Det är ett samarbete mellan Bolagsveket, Skatteverket och Tillväxtverket. Information och e-tjänster.

Rådgivning

Nyföretagarcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns till för dig tre år innan du startar och tre år efter att du har startat. Du kan kontakta deras rådgivare så många gånger du vill och samtalen är alltid kostnadsfria och konfidentiella.

IFS rådgivninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vänder sig till entreprenörer som har utländsk bakgrund och som är på väg att starta eller redan driver företag. IFS är ett särskilt kompetensområde inom Almi Företagspartner. Läs mer om IFS rådgivning på Almis webbplats.

Skaffa en mentor

Om du tänker starta företag eller har varit företagare i mindre än ett år kan du delta i Nyföretagarcentrums mentorskapsprogram.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Lämna en intresseanmälan på mentoregetforetag.se.

Vill du få ditt företag att växa och öka lönsamheten med hjälp av en mentor? Almis mentorprogramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett av de största och mest utvecklade mentorprogrammen i världen.

Finansiering

Tänker du söka Starta-eget-bidrag? Kontakta alltid Arbetsförmedlingen innan du registrerar företaget. Kundtjänst 0771-416 416.

Om du har svårt att finna finansiering som täcker hela ditt behov kan Almi erbjuda riskvillig finansieringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du planerar att investera i maskiner, utrustning, byggnationer eller marknadsföring och produktutveckling, som inte hör till den normala driften, kan du ansöka hos Länsstyrelsen Västernorrlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om statligt regionalpolitiskt stöd.

För dig som vill starta företag tillsammans med andra kan en ekonomisk förening vara en lämplig form. Coompanion länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterhjälper till med information, rådgivning och handledning till dig som vill starta företag tillsammans med andra i form av ett kooperativ. Företagsformen är ekonomisk förening men i folkmun kallas det kooperativ.

Innovatör eller uppfinnare

Har du en idé om en innovativ produkt eller tjänst? Almi har innovationsrådgivninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sedan 2015 finns BizMakerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på plats i Örnsköldsvik. De erbjuder företag, projekt, avknoppningar och innovativa affärsidéer möjlighet att etablera sig, utvecklas och växa i en kreativ miljö. Kontaka gärna BizMakers affärsrådgivare Johan eller Monika.

Vill du testa dina idéer i en testmiljö i högsta klass? I Örnsköldsvik har vi RISE Processumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Hos oss kan du komma i kontakt med någon av våra specialister för att se om din idé kan bli verklighet.

Ägarskifte

Ska du ta över ett befintligt företag? För att få hjälp kontaktar du James Gray på Almi Företagspartner Mittlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Almi har sitt kontor i Arken tjänstecentrum.

Internationalisera och exportera

Har ditt företag behov av internationella kontakter? Business Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster guidar dig rätt.

Handelskammarenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster arbetar med företagsrelaterade frågor som gäller t ex kommunikation, utbildning, styrelsearbete, energi, export, import, tullar, skatter, etc.

Har du funderingar på att exportera? Export Kredit Nämndenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Vi finns på plats i Örnsköldsvik.

Sidan uppdaterades

2017-08-23

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Fredrik Holmgren
Näringslivschef
0660-887 57
Skicka e-post

Vi på näringslivsenheten