Frukoststudion 31 oktober 2018

Internationell utblick - export, vad innebär det för företagen i vår region?

Export - att nå ut på en internationell marknad - ses av många som en förutsättning för att lyckas utveckla företaget. För företag som vill förverkliga detta finns flera olika lösningar. En del börjar exportera via sina nuvarande kunder på hemmaplan och följer dem ut i världen, medan andra får bygga egna försäljningskanaler och närvaro i utlandet av egen kraft.

Peter Johansson, VD Eurocon berättar om sina erfarenheter och de prövningar de har stött på. Vilka var deras största utmaningar med affärer i utlandet? Vad betyder exporten för ett teknikkonsultbolag? Och hur påverkar export behoven av kompetens?

Regionalt exportcentrum är ett samarbete mellan flera aktörer i länet som syftar till att ge rådgivning och direkt stöd till företag som vill satsa på export. Bland dessa organisationer finns Business Sweden, ALMI, EEN, Bizmaker och Handelskammaren.
Hör Oliver Dogo, VD för Handelskammaren Mittsverige berätta om Regionalt exportcentrum och vilka stödjande insatser som finns tillgängliga.

Johan Lif, produktionschef för Dockstavarvet ger en inblick i deras internationella resa. Vad har export betytt för det lilla fartygsvarvet i Docksta? Johan delar med sig av med- och motgångar och ger sin syn på hur deras möjligheter för export har förändrats sedan bolaget såldes till SAAB.

 

NÄR: 31 oktober 2018
VAR: Fjällräven Center, Victory Bar
TID: kl 8:00-9:00, frukost serveras från kl 7:15
KOSTNAD: 75kr (Betalas på plats)

ANMÄLAN: Är öppen till 26 oktober.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Observera att anmälan är bindande. En kostnad på 100 kr debiteras om du uteblir. Om du får förhinder, avanmäl dig via länk i ditt bekräftelsemail.

Frukoststudion arrangeras av Örnsköldsviks kommun, Företagarna, Handelskammaren Mittsverige och Örnsköldsviks Industrigrupp.

Sidan uppdaterades

2015-09-23

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Victoria Säker
Näringslivsutvecklare
Skicka e-post

Mer information

Vill du få inbjudan till Frukoststudion till din epostadress?
Anmäl dig härlänk till annan webbplats

Har du fått inbjudan tidigare men inte längre?
Vi skickar inbjudan till Frukoststudion via Lilla Gula. På grund av GDPR behöver lilla gula ditt godkännande gällande namn och epostadress.

Enklast anmäler du dig igen via länken ovan.