Du är här:

Digilots – Digitala steg för tillväxt

Digitaliseringens framfart skapar nya möjligheter för företag men ställer även höga krav på affärsmodeller och teknikkompetens. För att underlätta för Örnsköldsviks näringsliv att ta tillvara digitaliseringens möjligheter startade Örnsköldsviks kommun under hösten 2017 upp projektet Digilots – digitala steg för tillväxt.

Söker 25 deltagande företag

Örnsköldsviks näringsliv har ett antal större internationella koncerner inom verkstads- och processindustri med en produktion som till stor del exporteras. Det handlar om stora företag med potential att hänga med i digitaliseringsutvecklingen tack vare kompetens och infrastruktur. Men det behövs en satsning för att de mindre, lokala företagen ska vara fortsatt attraktiva i den globala konkurrensen. Särskilt i sin roll som underleverantörer.

Projektet har som mål att 25 företag ska utveckla sina verksamheter och ta viktiga steg för att ta tillvara digitaliseringens tillväxtskapande möjligheter och säkra underleverantörernas fortlevnad utifrån kundernas krav på digitalisering.

Digilots erbjudande

Målgrupp:
Projektet vänder sig till beslutsfattare i små- och medelstora företag inom industri och industrinära verksamhet.

Innehåll:
- Inspiration och ökad insikt via medverkan i det nationella initiativet Kickstart Digitalisering (totalt 2 dagar – 1 heldags­seminarium och 2 halvdagsworkshops).
- Från insikt till handling via individuell coachning med erfarna processledare samt stöd och råd från projektets digitaliserings­rådgivare.
- Nätverk för erfarenhetsutbyte och samverkan.

Företagets insats:
- Kostnaden för att medverka i projektet är 3800 kr per företag.
- Varje företag deltar med 2-3 personer från företagets ledning, styrelse eller ägare.
- Varje person investerar ungefär 30 timmar i Digilots, under en tidsperiod på 8 veckor

Intresseanmälan Digilots

Vi söker nu små och medelstora industriföretag som vill börja sin digitaliseringsresa eller ta nästa steg med oss. Låter det intressant? Anmäl ditt intresse här.


Projektfinansiering

Örnsköldsviks kommun är projektägare och kommer att arbeta tillsammans med företagsorganisationerna Örnsköldsviks industrigrupp, Handelskammaren och Företagarna i Örnsköldsvik. Projektet finansieras av Tillväxtverket och Örnsköldsviks kommun genom utveckingssatsningen Världsklass.

Sidan uppdaterades

2017-09-29

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Lisa Edin
Projektledare/Digital rådgivare
070-190 90 70
Skicka e-post

Sara Rudälv
Digital rådgivare
070-568 95 49
Skicka e-post

Mer information