Framtidens smarta stad

I den smarta staden skapar innovationer, digitalisering och miljö- och klimatteknik möjligheter att möta samhällets utmaningar på ett effektivt och hållbart sätt. Städerna ska vara goda livsmiljöer för människor att leva i utan att slösa på jordens resurser.

RUGGEDISED är ett femårigt EU-projekt där Umeå tillsammans med Rotterdam och Glasgow utvecklar smarta stadsdelar och städer med hållbara och digitala lösningar. I Umeå är det området Universitetsstaden som är utvalt att delta i projektet. Här ska det bli en attraktiv stadsdel som lever dygnet runt med en blandning av verksamheter, bostäder, service och handel i miljöer som inbjuder till rörelse i vardagslivet och som kan bidra till bättre hälsa. Carina Aschan, Umeå kommun, projektledare för RUGGEDISED Umeå berättar mer

I Örnsköldsvik har flera framgångsrika byggprojekt vuxit fram i centrum, såsom Fjällräven Center, Elite hotell och bostadsprojekten Hamnkaptenen och Ting1. De tidigare Stadshusen har fått nytt liv och erbjuder idag välplanerade lägenheter med gemensam takterrass. Två stora pågående byggprojekt är Solsidan och Strandkajen. Dessutom planeras ytterligare ett 40-tal bostadsrätter i centrum. Vad mer är på gång? Vilka områden är aktuella för exploatering och varför just de? Mark och planeringschef Odd Johansson, Örnsköldsviks kommun, beskriver planerna.

Hur ska Örnsköldsvik se ut om tjugo år? Nu lägger vi grunden för framtidens stad och Örnsköldsvik ligger i startgroparna för att se hur vi ska bygga vår hållbara, smarta stad. I grunden finns den fördjupade översiktsplanen med en planeringshorisont fram till 2040. Elisabeth Strand Hübinette, strategisk samhällsplanerare på Örnsköldsviks kommun leder arbetet.

Datum: 26 september
Plats: Fjällräven Center
Tid: kl 8:00-9:00, frukost från kl 7:15
Kostnad: 75 kr. Betalas på plats.
ANMÄL DIG HÄRlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster senast 21 september

Observera att anmälan är bindande. En kostnad på 100 kr debiteras om du uteblir. Om du får förhinder, avanmäl dig via länk i ditt bekräftelsemail.

Frukoststudion arrangeras av Örnsköldsviks kommun, Företagarna, Handelskammaren Mittsverige och Örnsköldsviks Industrigrupp.

Sidan uppdaterades

2018-09-13

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Victoria Säker
Näringslivsutvecklare
Skicka e-post

Mer information

Vill du få inbjudan till Frukoststudion till din epostadress?
Anmäl dig härlänk till annan webbplats

Har du fått inbjudan tidigare men inte längre?
Vi skickar inbjudan till Frukoststudion via Lilla Gula. På grund av GDPR behöver lilla gula ditt godkännande gällande namn och epostadress.

Enklast anmäler du dig igen via länken ovan.

Du kan också skicka e-post till Lilla Gula för att ge ditt godkännande