Frukoststudion 29 mars 2017

Örnsköldsvik i världen

Varje dag flödar varor med Örnsköldsvik som avsändare ut över tullgränser och genom frihandelsområden till företag i världen. Det betyder bland annat att flera internationella kunder har ett behov av varor från Örnsköldsvik. Vi är en del av världshandeln, men världen påverkar också oss. Frukoststudion 29 mars ger en inblick i konsekvenser av Brexit, om vägval för ett internationellt företag och om flygkommunikationer.

Anneli Wengelin är utredare på Kommerskollegium och expert på handelsprocedurer och varuhandel. Hör henne berätta om det handelspolitiska klimatet. Hur kommer Brexit att påverka svenska företag och privatpersoner när det gäller handeln med varor? Kommer vi att märka något? Hur ser processen för utträde ut? Med Trump vid rodret i USA, vad händer på handelspolitikens område? Hur går det med EU:s olika frihandelsavtalsförhandlingar?

Frukoststudions lokale gästföreläsare är Leif Byström, divisionschef på MacGregor. Leif delar med sig av företagets historia och viktiga strategiska vägval för att verka globalt, med Örnsköldsvik som bas.

Morgonens luftburna reklaminslag står Next Jet för. Mette Jakobsson ger oss aktuell information om bolaget.

DATUM: 29 mars
PLATS: Fjällräven Center, Victory Bar
TID: 8.00-9.00 (Frukost från 7.15)
KOSTNAD: 75kr (Betalas på plats)

ANMÄLAN: Är öppen till den 24 mars.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Observera att anmälan är bindande. En kostnad på 100 kr debiteras om du uteblir. Om du får förhinder, avanmäl dig här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2017-03-22

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Victoria Kjellqvist
Näringslivsutvecklare
0660 - 881 99
Skicka e-post

Mer information

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Företagarna, Handels-kammaren och Örnsköldsviks Industrigrupp bjuder in till företagsfrukostar och mingel

Vill du få inbjudan till Frukostudion direkt till din epost-adress?
Skicka oss dina kontaktuppgifter..