Arrendator Varvskajen 

Varvskajen

Jennie och Maurizio Saporito är Varvskajens arrendator. Deras önskan är att Varvskajen ska bli en mötesplats för alla, så väl ortsbefolkning som besökare.

Paret Saporito stack ut från övriga intresserade genom att presentera ett helhetsgrepp och en sammanhängande idé för hela området. En idé som innefattar såväl servicebyggnaden med servering och rumsuthyrning, gästhamnen, husvagnsparkering och på längre sikt restaurangverksamhet i stationshuset.

– När en och samma entreprenör tar sig an de olika delarna i området förstärks möjligheten att förlänga säsongerna och driva en vinstgivande verksamhet året om, säger Arne Sandström, exploateringschef Örnsköldsviks kommun. Det har alltid funnits med i tanken att det på lång sikt även ska byggas bostäder på Varvskajen och med en lyckad etablering av en ny arrendator blir området än mer attraktivt.

Verksamheten presenteras under namnet Capolinea, ett italienskt namn som betyder slutstation eller sista utrop. Passande eftersom paret Saporito slår sig ner i Örnsköldsvik, Jennies födelseort, efter att under flera år ha bott på olika platser i världen, nu senast i Kuwait.

Jennie Saporito har sin yrkesbakgrund inom finans- och fastighetsbranschen. Under åren har hon hunnit bo i både USA, Australien och London. Maurizio Saporito kommer från Sicilien och har mångårig erfarenhet från restaurang- och hotellvärlden. Precis som Jennie har han bott i London och Australien och numera tillsammans med Jennie och deras två barn i Kuwait.

Det är det Sicilianska köket, med italienska influenser, som kommer att utgöra grunden i matutbudet. Till en början i Rosticcerian i servicehuset och senare i den restaurang som planeras i stationshuset, en restaurang som kommer att hålla hög kvalitet. Rosticcerians utbud beskrivs av paret som ”Italian slow food take-out och café”.

Etableringen delas in i två faser, där den första omfattar vandrarhem, husvagnsparkering, marina och Rosticceria. Dessa verksamheter påbörjas i april och ska vara igång under sommaren 2015. I fas två ryms restaurangen i stationshuset, ett mer långsiktigt projekt.

Varvskajen 2010

Sidan uppdaterades

2018-01-11

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Odd Johansson
Mark- och planeringschef
0660 - 88 451
Skicka e-post

Bogumila Bubinska
Markingenjör
0660-884 40
Skicka e-post

Jennie Saporito
Arrendator
070-604 84 16