Du är här:

Vanliga frågor vid webbrekrytering

 • » Hur söker jag jobb via webbrekryteringssystemet?

  När du har hittat en tjänst eller ett vikariat som du vill söka på sidan Lediga jobb att söka via webben, klicka på annonsen och därefter på "Logga in" för att registrera din ansökan. Du måste ha en användare för att kunna söka lediga jobb. Läs om hur du skapar en användare under frågan "Hur skapar jag en användare".

  Längst ned på annonsen klickar du på "Sök tjänst". Följ sedan instruktionerna när du fyller i dina uppgifter. Avsluta med att klicka på "Spara" på sista sidan.

 • » Hur skapar jag en användare?

  Du behöver bara skapa en användare den första gången du söker en tjänst inom Örnsköldsviks kommun.

  På sidan Lediga jobb startar du webbrekryteringen via länk. Klicka därefter på "Logga in" och sedan på "Ny användare?" för att registrera dig. När du har sparat dina uppgifter har du en användare för att kunna söka jobb via Örnsköldsviks kommuns webbrekryteringssystem.

 • » Hur vet jag att min ansökan har kommit fram?

  Inom ett par minuter från det att du har skickat din ansökan får du en bekräftelse på att den har registrerats. Bekräftelsen skickas till den e-postadress du har angivit. Om du inte får en bekräftelse inom ett dygn, vänligen kontrollera att du har angivit rätt e-postadress. Kontrollera även mappen för skräppost i din inkorg.

  Du kan se om din ansökan har registrerats genom att logga in i webbrekryteringssytemet. Under rubriken "Min sida" visas de ansökningar du har skickat in och som har registrerats.

 • » Användarnamn och lösenord fungerar inte, vad gör jag för fel?

  Kontrollera först att du har skrivit in rätt uppgifter. Om det fortfarande inte fungerar, kontakta supporten för systemet, telefonnummer finns på inloggningssidan.

 • » Hur hittar jag de lediga jobben när jag har loggat in?
  Klicka på knappen "Lediga jobb" för att se listan med lediga tjänster. För att läsa rekryteringsannonsen för det jobb du önskar söka, klicka på rubriklänken.
 • » Hur ändrar jag uppgifter i min ansökan?
  Fram till sista ansökningsdag för annonsen kan du gå in och ändra i din ansökan genom att klicka på rubriken till tjänsten under "Min sida". Därefter klickar du på "Uppdatera ansökan" längst ned. Efter sista ansökningsdag kan du inte uppdatera dina uppgifter.
 • » Om jag har frågor om den aktuella tjänsten, vart skall jag då vända mig?
  Om du har frågor om en specifik tjänst skall du kontakta någon av de kontaktpersoner som finns angivna i annonsen under "Upplysningar".
 • » När får jag veta om jag fått jobbet?
  Våra rekryteringsprocesser kan ta olika lång tid. Om du är aktuell för tjänsten blir du kontaktad av rekryterande chef. Om du inte är aktuell för tjänsten kommer du att få ett mail om att du inte fått tjänsten när rekryteringsprocessen är avslutad.
 • » Jag har glömt mitt lösenord, hur får jag ett nytt?
  Klicka på "Logga in" och därefter på "Glömt ditt lösenord?". Då kommer du att få ett nytt lösenord till din e-postadress.
 • » Hur meddelar jag ny adress/telefonnummer/mailadress?
  Logga in med ditt användarnamn (=din e-postadress) och lösenord. Klicka på rubriken "Mina uppgifter" och uppdatera dina personuppgifter. Glöm inte att klicka på "Uppdatera användare" för att dina nya uppgifter skall sparas.
 • » Jag har glömt mitt användarnamn!
  Ditt användarnamn är samma som den e-postadress som du angav vid registreringen.
 • » Hur återtar jag min ansökan?
  Om du vill återta din ansökan kan du ta bort den fram till att sista ansökningsdag har passerat.  Logga då in och klicka på soptunnan som finns till vänster om rubriken till den tjänst du har sökt.  Ansökan försvinner inte från din vy men du kan se att den har markerats som återtagen. Om du önskar återta din ansökan efter att sista ansökningsdag har passerat måste du ta kontakt med den som är ansvarig för rekryteringen (står i annonsen under upplysningar).
 • » Kan jag lämna in ansökan och vara anonym?
  Nej, alla ansökningshandlingar som kommer in till oss är offentliga handlingar. Dina uppgifter sparas enligt personuppgiftslagen (PUL) och endast behörig personal kan se dina uppgifter.

Sidan uppdaterades

2015-02-04

Sidansvarig:

 Kontakta oss