Du är här:

Arbetsmarknad

Byggen i centrum av Örnsköldsvik

Företagsamma Örnsköldsvik

Örnsköldsvik är en kommun med många företag och en lång tradition av företagande. Totalt finns det omkring 2 500 företag i kommunen, och många människor arbetar inom näringsgrenarna tillverkning och utvinning, närmare bestämt 22 procent jämfört med rikssnittet som ligger på 15 procent (2011). Största arbetsgivarna är Örnsköldsviks kommun och Landstinget Västernorrland, medan BAE Systems Hägglunds, Metsä Board och Bosch Rexroth är störst bland företagen.

Stort behov av kvalficerad personal

Många arbetsgivare har stora behov av att anställa kvalificerad personal och har ett återkommande behov av vissa kompetenser, t.ex. söker många av företagen både civil- och högskoleingenjörer samt tekniker och och landsting specialistsjuksköterskor och läkare. På arbetsförmedlingens webbplats hittar du en del av jobben. Men du är även välkommen att höra av dig direkt till arbetsgivarna eller till arbetsförmedlingen som kan informera dig ytterligare om möjligheterna.

Stor arbetsmarknad genom goda pendlingsmöjligheter

Botniabanan har bidragit till en utökad arbetsmarknad. Tågpendlingen på Botniabanan gör det enkelt att bo på en plats och jobba eller plugga på en annan. Inom cirka en timmens avstånd når du orterna Umeå, Nordmaling, Kramfors, Sollefteå och Härnösand och deras utbud av arbete, bostäder och fritidsaktiviteter. Sammantaget bor det nästan 240 000 personer i dessa kommuner!

Umeå och Örnsköldsvik i offensivt samarbete

Umeå och Örnsköldsvik har inlett ett offensivt samarbete för en gemensam utveckling av regionen för skapandet av förutsättningar, så att ännu fler kan bosätta sig här. Bland annat samarbetar Örnsköldsviks utvecklingsarbete Världsklass 2015 och Umeås Tillväxtalliansen kring frågor om arbetsmarknad och näringslivskontakter.

Sidan uppdaterades

2017-01-27

Sidansvarig:

Mer information

Lediga jobb i hela kommunen (AF)länk till annan webbplats

Lediga jobb inom Landstinget Västernorrlandlänk till annan webbplats

Jobba i Örnsköldsvik (Facebook)länk till annan webbplats

Webben 7 - Lilla gula företagsregisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Upplysningscentralens registeröppnas i nytt fönster

Kompetensförsörjning

Örnsköldsviks kommuns flytta hit sidor

Kommunens flytta hit sidor. Läs mer..

Jobb vid Örnsköldsviks kommun

Jobb vid Örnsköldsviks kommun

Jobb vid Umeå kommun

Jobb vid Umeå kommun

Umeå och Örnsköldsvik tillsammans

Umeå och Örnsköldsvik tillsammans