Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Vinnare korade på årets Företagarkväll

För sjunde året i rad bjöds det igår in till Företagarkvällen i Fjällräven Center, en kväll för att uppmärksamma och fira Örnsköldsviks näringsliv. 500 företagare fanns på plats för att mingla, nätverka och njuta av god mat och underhållning.

Priser delades ut inom en mängd olika kategorier till företag och personer från det lokala näringslivet. Nytt för i år är att priskategorierna förnyats och blivit bredare. Priset Årets Spotlight, delades ut till entreprenören Jerry Engström. Han lyfte i sitt tacktal den otroliga känsla det är att sitta med en kväll som denna och se alla brinnande entreprenörer som finns i regionen.

Företagarkvällen är en del av Företagardagarna, ett arrangemang i samverkan mellan Företagarna, Handelskammaren, Örnsköldsviks Industrigrupp och Örnsköldsviks kommun. Allt för att stärka samarbetet och bygga nätverk mellan företag samt bidra till en positiv utveckling av arbetsmarknaden i regionen.

Alla vinnare vid Företagarkvällen, 11 februari 2016:

ÅRETS FÖRETAGARE
Delas ut av Företagarna och Örnsköldsviks kommun

Torbjörn Lundström, Ocab i Ö-vik AB
Torbjörn har via ett gott ledarskap och engagerade medarbetare utvecklat OCAB till ett framgångsrikt företag inom saneringsbranschen. Ökad omsättning och en nyetablering i Kramfors visar att ingenting är omöjligt när Torbjörn räddar världen.

ÅRETS NYFÖRETAGARE
Delas ut av Företagarna och Örnsköldsviks kommun

Lina Åström & Jessica Palm, Fastighetsmäklarna i Örnsköldsvik
Med fokus på kund och försäljning har delägarna agerat framåtriktat och på kort tid skapat ett företag med god tillväxt. Bakom framgångarna ligger ett genuint intresse för kundens behov. Långsiktiga relationer byggs då de på ett personligt och starkt sätt hjälper varje kund med deras specifika utmaningar.

ÅRETS LEDARE
Delas ut av Handelskammaren Mitt och Örnsköldsviks industrigrupp

Anna Edman, Fastighetschef, Nybergs AB
I ett företag med stora visioner och stark framåtanda, behövs ledande personer som bidrar med struktur och som håller ihop organisationen. Anna har ett stort förtroende bland medarbetare och ger tydliga besked när situationen kräver et. Ledarskapet präglas ac ordning och reda, engagemang, tillgänglighet och service. Medarbetare men också kunder värderar hennes insatser högt.

ÅRETS HANDEL- OCH TURISMPRIS
Delas ut av Cesam, Höga kusten Destinationsutveckling och Örnsköldsvik handel.

Emma Bylin, Naturkompaniet
Naturkompaniet, med ursprung från Örnsköldsviksonen Åke Nordins passion för att göra det ”enklare och skönare att vara ute i naturen”, har förvaltat Fjällrävens framgångsåga väl genom att bygga upp en outletbutik som blivit en av Örnsköldsviks mest besökta och uppskattade turistmål. En strategisk placering vid E4:an söder om centrum och med en väl utvecklad digitalisering vid kundmötet i butik har naturkompaniet stärkt både sin egen och Örnsköldsviks attraktionskraft.

ÅRETS NORMBRYTARE
Delas ut av Klöverdam och Örnsköldsviks kommun.

Maria och Magnus Bråth, Brath AB
Med grund i normbrytande och innovationstänk från modern har Bråth byggt ett framgångsrikt bolag. Man bryter tankemönster och förändrar bilden av vad en företagare är och bör vara, genom att gå bortom det förväntande. Införandet av 6 timmars arbetsdag och tydligt ställningstagande gällande integration är två exempel.

ÅRETS REGIONSFÖRSTORARE
Delas ut av Umeå kommun och Örnsköldsviks kommun.

Clavister

ÅRETS SPOTLIGHT
Delas ut av våra utvecklingspartners; Ernst & Young, Handelsbanken, KMPG, Nordea, SEB, Sidensjö Sparbank, Swedbank och PwC.

Jerry Engström, FriluftsByn

Aktuelltartikel publicerad av: Linnea Egnor Byström

2016-02-15

 Kontakta oss

Peter Juneblad
Näringslivschef
0660-888 71
Skicka e-post