Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Stort intresse för årets företagsbesöksdag

Företagsbesöksdagen är ett initiativ från kommunens politiker med syftet att lära känna ortens företagare och deras behov. Inför årets företagsbesöksdag var det rekordmånga företagare som anmälde intresse. Under tisdagen 6 oktober fick drygt 50 små- till stora företag, spridda geografiskt över hela kommunen, besök av en tjänsteman och politiker från kommunen. Två av företagarna som anmält sitt intresse var Gidmarks grusförädling och Reginas Zoohörna/Veterinärklinik.

Från vänster Per Nylén, Hans Gidmark och Vanja Östman vid bergtänkten i Idbyn

Vice ordförande i kommunstyrelsen Per Nylén och tillväxtchef Vanja Östman får en guidad tur runt bergtäkten i Idyn av Hans Gidmark (Gidmarks grusförädling)

Under tisdagsmorgonen besökte kommunstyrelsens vice ordförande Per Nylén och kommunens tillväxtchef Vanja Östman Gidmarks grusförädling i Idbyn. Gidmarks Grusförädling är ett familjeföretag med 60 års erfarenhet i branschen och idag är det bröderna Hans och Ivan Gidmark som driver företaget som deras farfar en gång startade. Gidmarks grusförädling bryter berg till grus- och krossmaterial och producerar betong. Idag har de tolv anställda och verksamhet i Örnsköldsvik, Umeå och Piteå. Aktuella projekt de levererar material till är bland annat IKEA-bygget i Umeå och det nya bostadsbygget vid Resecentrum.

— Det är första gången vi är med i företagsbesöksdagen och det känns bra att vi får berätta om vår verksamhet och dela med oss av våra funderingar. Vår kontakt med kommunen har varit bra men vi tycker att det byggs alldeles för lite i Övik. Om man skulle få önska fritt så ser vi gärna fler och större projekt i kommunen. För det klarar vi av, säger Hans Gidmark.

Oppositionsrådet Anna-Britta Åkerlind och projektledaren för Hållbara företag Lisa Edin besökte Reginas Veterinärklinik och Reginas Zoohörna, två företag under samma tak som drivs av systrarna Regina och Gisela Lindberg. Företaget startades av Regina som för 20 år sedan öppnade en butik där hon sålde tillbehör och foder till hund och katt. När verksamheten började ta fart anställdes storasyster Gisele och sedan 2012 är Regina utbildad veterinär och har nu även öppnat sin egen veterinärklinik i anslutning till butiken. Reginas Veterinärklinik/ Zoohörna ägs av Regina och har tillsammans tolv anställda.

— Vi vill utveckla vår verksamhet och just nu är lokalfrågan var största utmaning, berättar Regina Lindberg. - Man vet inte riktigt vad kommunen kan hjälpa till med så det här besöket var mycket positivt och det känns bra att man kan få tips och råd från kommunen, berättar Gisela Lindberg.

Regina Lindberg och storasyster Gisela Lindberg

Regina Lindberg och storasyster Gisela Lindberg på Reginas Zoohörna/Veterinärklinik i Gullänget

Aktuelltartikel publicerad av: Victoria Säker

2016-08-08

 Kontakta oss

Mer information

För fler bilder från företagsbesöken på Gidmarks grusförädling och Reginas Zoohörna, besök facebooksidan
Näringslivsnyttlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster