Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Örnsköldsviks kommun på norra Sveriges största arbetsmarknadsmässa!

Iförda hockeytröjor från vänster: Karl-Erik Brännström, Victor Berglund, Elisabeth Karlsson och Malin Häggström

Den 27 januari var det åter dags för arbetsmarknadsmässan Uniaden. Den arrangeras i Umeå universitets lokaler och cirka 6000 studenter bjuds in att träffa och knyta kontakter med framtida arbetsgivare, såväl företag som myndigheter. Arbetsgivaren Örnsköldsviks kommun var på plats och dess monter bemannades av ett team från personalavdelningen. Med mässmaterial och iklädda tröjor med budskapen ”Jobba med och för människor i Sveriges viktigaste jobb” och ”Moore that matters” som syftar på möjligheter i arbetsmarknadsregionen Umeå – Örnsköldsvik tog teamet emot besökarna.

Frågorna kretsade runt hur det är att arbeta med samhällsservice, möjligheter i den gemensamma arbetsmarknadsregionen och vilka jobb som är och kan bli lediga i framtiden. De som tog emot i montern var personalspecialisterna Malin Häggström, Karl-Erik Brännström och Elisabeth Karlsson, samt praktikanten Victor Berglund.

- Det är verkligen inspirerande att träffa alla dessa potentiella arbetstagare med olika bakgrund och studieinriktningar. Det finns definitivt en nyfikenhet på att jobba i Örnsköldsvik. Vissa ser möjligheter i att pendla till, andra i att bo i Örnsköldsvik, säger Malin Häggström.

Temat för arrangemanget kretsade runt teknologi, naturvetenskap, ekonomi, IT, media, design, HR och systemvetenskap. Trots detta dök det även upp studenter med andra inriktningar, däribland lärare och samhällsvetare.

- Klart ett extra plus, eftersom många sjuksköterskor och lärare gör sin praktik under denna tid på året, säger Karl- Erik Brännström.

Många av studenterna är positiva till Uniaden och möjligheten i att knyta kontakter med framtida arbetsgivare, inte minst i Örnsköldsvik. Josefin är en av alla dem:

- Jag skulle jag definitivt tänka mig att jobba i Örnsköldsvik, bara det finns ett jobb när jag är klar.

Det har varit bråda dagar för personalavdelningen. Med några få dagars mellanrum så har det varit engagemang i Luleå med arbetsmarknadsmässan ”Larv” som har ett liknande upplägg, samt kompetensmässan på Arbetsförmedlingen.

- Under dessa dagar har vi hänvisat en hel del av de studenter som är intresserade av att jobba vid Örnsköldsviks kommun, till olika kontaktpersoner vid vår kommun. Jag övertygad om att vi alla ser möjligheter i dessa potentiella arbetstagare och bemöter dem på bästa sätt, säger Elisabeth Karlsson och avslutar med:

- Vi känner oss verkligen nöjda. Det finns ett stort intresse för arbete med samhällsservice och att ”jobba med och för människor i Sverige viktigaste jobb i Örnsköldsvik”.

Uniaden arrangeras genom ett samarbete mellan de fyra studentföreningarna NTK, HHUS, PLUM och UMSYS.



Aktuelltartikel publicerad av: Sven Alveryd

2015-01-28