Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Cesam kvalitetsmärkt för tredje gången!

Torget vintertid

Foto: Malin Wedin

CESAM är den enda organisationen som nu blivit QM-märkt för tredje gången. I dagsläget är 19 städer QM märkta i Sverige. QM märkningen gäller under tre år.

- QM märkningen är en kvalitetsmärkning av Svenska stadskärnor och att vi blir det för tredje gången gillt visar på att det arbete vi gör inom Cesam är av god kvalitet och det gör att vi har en stabil grund att stå på och fortsätta utvecklingsarbetet för handeln i i vår stadskärna, säger Lena Lindström näringslivsutvecklare inom kommunen.

I ansökan gör man en självutvärdering av styrkan och stabiliteten i samverkansprocessen och samverkansorganisationen. Med samverkansorganisation avses ett strukturerat samarbete mellan stadskärnans både privata och offentliga aktörer, dvs kommunen, fastighetsägare, verksamhetsidkare inom handel, restaurang och servicenäringar och andra aktörer.

QM har sitt ursprung ur ett gemensamt europeiskt utvecklingsarbete inom TOCEMA Europe där Svenska Stadskärnor är en av 10 medlemsländer. Kvalitetsmärkningen innebär att man bl a granskar vision, strategier, mål, handlingsplaner, uppföljning, organisation, ekonomi.

En annan nyhet från Cesam är att Örnkortet utvecklas och och går från papperskort till digitalt kort i visakortsformat. Örnkortet finns att köpa på Turistbyrån, via Cesam, på Mio Möbler i Själevad och i en självbetjäningskiosk i Oskargallerian. Kortet går att ladda på valfritt belopp mellan 100kr och 5000kr och är giltigt ett år.

Man jobbar för att så många aktörer som möjligt skall kunna ta emot kortet för att Örnkortet skall bli en uppskattad present. På Cesam hemsida kan man se vilka som hittills är anslutna.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Anette Forsberg, Cesam

Anette Forsberg, Cesam

Aktuelltartikel publicerad av: Charlotte Westberg

2015-12-17

 Kontakta oss

Lena Lindström
Näringslivsutvecklare
0660 - 884 12
Skicka e-post

Anette Forsberg
Cesam
0660-140 50
skicka e-post