Digilots Örnsköldsvik

Digitaliseringens framfart skapar nya möjligheter för företag men ställer även höga krav på affärsmodeller och teknikkompetens. Syftet med projektet är att underlätta för Örnsköldsviks näringsliv att ta tillvara digitaliseringens möjligheter.

Örnsköldsviks kommun är projektägare och kommer att arbeta tillsammans med företagsorganisationerna Örnsköldsviks industrigrupp, Handelskammaren och Företagarna i Örnsköldsvik. Projektet har ekonomiskt stöd från Tillväxtverket.

Örnsköldsviks näringsliv har ett antal större internationella koncerner inom verkstads- och processindustri med en produktion som till stor del exporteras. Det handlar om stora företag med potential att hänga med i digitaliseringsutvecklingen tack vare kompetens och infrastruktur. Men det behövs en satsning för att de mindre, lokala företagen ska vara fortsatt attraktiva i den globala konkurrensen. Särskilt i sin roll som underleverantörer.

Projektet har som mål att Örnsköldsviks näringsliv ska ta viktiga steg för att ta tillvara digitaliseringens tillväxtskapande möjligheter och säkra underleverantörernas fortlevnad utifrån kundernas krav på digitalisering.

Projektet möter utmaningen Ta det digitala språnget.

Sidan uppdaterades

2017-04-21

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Fredrik Holmgren
Näringslivschef
0660-887 57
Skicka e-post