Örnsköldsviksguiden

En guide för besökare

Meny

Naturen

Hela årets friluftskommun. Naturen i Örnsköldsvik bjuder på upplevelser i det stora och det lilla. Här finns skogsklädda vidder, fiskrika sjöar och älvar, havsfjärdar och vikar som skär in i landet, karakteristiska klippor av röd nordingrågranit. Platser där du kan njuta av frisk luft och stillhet eller möta ett hisnande äventyr i nära vildmark. Här finns en mångfald av djur och växter och en del av Höga Kusten är världsarv sedan november 2000.

Örnsköldsvik har utsetts till Sveriges Friluftskommun 2016, 2015 och 2011. Utmärkelsen Sveriges Friluftskommun delas ut av Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges fritids- och kulturchefsförening i syfte att uppmuntra kommunernas friluftslivsarbete.

Läs mer om Örnsköldsviks friluftsliv på kommunens hemsidaöppnas i nytt fönster

Fiske

I Fiskeguiden, som drivs av Örnsköldsviks kommun, hittar du det mesta för att få en bra fiskeupplevelse i Örnsköldsvik. Här finns information om fiskevatten med fakta, kartor och kontaktpersoner till alla Örnsköldsviks fiskevårdsområden. Du kan läsa mer om olika typer av fiske och få tips på när, var och hur.

Här kan du ta del av Fiskeguidenöppnas i nytt fönster

Vandring

I närheten av Örnsköldsviks stad finns många fina vandringsleder, bland annat:

Höga kustenledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Gula ledenöppnas i nytt fönster
Arnäsledenöppnas i nytt fönster

Kanot och kajak

I Örnsköldsviks finns det mesta en kräsen kanotist kan önska. Stilla slingrande åar, rykande och rytande forsar, större sjösystem och en brant kust med öar, holmar och skär.

Läs mer om kanot och kajak på kommunens hemsidaöppnas i nytt fönster

Fiske- och friluftsområden för dig som har begränsad rörlighet

Läs mer på kommunens hemsidaöppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades

2017-10-10

Sidansvarig: