Du är här:

Earth Hour i Örnsköldsvik

En mångfald av ljuslyktor skapade av barn vid kommunens förskolor lyste upp 2017 års Earth Hour. Foto: Stina Mattebo, Cesam


Earth Hour 2017 - ”Tillsammans för klimatet”

För nionde året i rad deltog Örnsköldsviks kommun tillsammans med tusentals städer i mer 184 länder i Earth Hour som är världens största miljömanifestation. Lördagen den 25 mars klockan 21:30 samlades ca 300 personer på Stora Torget när ljuset släcktes ned i centrala stan.

Robin Hörnkvist var konferencier och Bandet Time Sign ifrån Mellansels Folkhögskola underhöll besökarna ifrån stora scenen på torget.

Under kvällen höll Glenn Nordlund ett viktigt tal där han belyste klimatfrågan som nu är viktigare än någonsin. Att släcka timmen under Earth Hour är en viktig symbolhandling, men det är vad vi väljer att göra under resten av året som har verklig betydelse.

Kristin Ögren som är ordförande i kommunens och landstingets gemensamma kostnämnd informerade om Fairtrade City diplomeringen som Örnsköldsviks stad har fått. Fairtrade City är en diplomering som ges till kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Under kvällen så bjöds det på nybryggt fairtrade kaffe och varm choklad.

Alla förskolor i Örnsköldsviks kommun hade blivit inbjuden att vara med och delta genom att barnen fick måla/dekorera ljuslyktor utav återvunna glasburkar. Dessa lyktor lyste upp torget under kvällen.

Som avslutning gick ett fackeltåg till Örnsköldsviks museum där det bjöds på trubadur av Tobias Sundmark och en god Earth Hour tårta fanns till försäljning. Man hade även chans att se utställningen ”De stora trähusen i Örnsköldsvik”, som avslutades samma kväll.

 

Sidan uppdaterades

2017-05-08

Sidansvarig:

  • Ingen giltig användare vald.

 Kontakta oss

Marianne Dahlbäck
Miljöstrateg
0660 - 883 72, 070 - 558 84 54
Skicka e-post

Jan Nyman
Näringslivsutvecklare
0660 - 888 16, 070 - 216 09 85 Skicka e-post

Mer information

Vad är Earth Hour?
Läs mer om Earth Hour på 
WWF:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du bli mer energieffektiv?
Information och tips finns här

Vad kan man se och uppleva i Örnsköldsviks Museum och konsthall?

Fairtrade
Fairtrade Sveriges hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster