Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Stor intresse för landsbygdskonferens Höga kusten

Den 16-17 september arrangerar Örnsköldsviks kommun årets upplaga av Landsbygdskonferens Höga Kusten. Cirka 140 deltagare, från Boden i norr till Flen i söder, kommer för att diskutera landsbygdsfrågor, dra lärdomar av varandras erfarenheter och inspireras av framgångsrika satsningar.

– Jätteroligt att vi även denna gång får så god uppslutning. Deltagarna representerar såväl små inlandskommuner som storstadskommuner. Utmaningen att se till de bygder som ligger långt från stad och centralort finns i de flesta kommuner. Den kan bara se ut på lite olika sätt, säger Lena Lindström som är näringslivsutvecklare i Örnsköldsvik och en av de drivande bakom Landsbygdskonferens Höga kusten.

Konferensen gästas den första dagen av civilminister Ardalan Shekarabi och landshövding Gunnar Holmgren som ger ett riks- respektive länsperspektiv på utveckling och tillväxt i landet och på landsbygden. Komikern, sångaren och författaren Ronny Eriksson kommer också för att bidra med sin syn på landsbygden.

Vid ett antal miniseminarier presenteras satsningar inom bland annat lantbruk, besöksnäring, asylmottagning, lanthandel, profilering, service och utveckling i glesbygd. Vid konferensen visas också den guldbaggenominerade dokumentären ”Lägenhet+bil+allt jag har och äger” producerad av Clara Boden, Undrom.

Aktuelltartikel publicerad av: System

2018-01-10