Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Landsbygdsriksdagen kommer till Örnsköldsvik 18 -20 maj

Landsbygdsriksdagen kommer till Örnsköldsvik med temat "För ett land i balans"

Landsbygdsriksdagen är en av Europas största mötesplatser för landsbygdsutveckling. Den arrangeras varannat år av riksorganisationen "Hela Sverige ska leva" och har sedan 1989 hållits på olika platser i Sverige. Den 18-20 maj, har turen kommit till Örnsköldsvik och Fjällräven arena, som i år får äran att gästas av landsbygdsriksdagen under ett par dagar.

Under temat är "För ett land i balans" samla landsbygdsaktivister, politiker och tjänstemän som driver landsbygdsfrågorna framåt och sätter landsbygdsutveckling högt upp på den politiska agendan. De flesta av deltagarna kommer från byarörelsens cirka 5 000 lokala utvecklingsgrupper och kommun- och länsavdelningar. Men deltagare väntas även från drygt 40 medlemsorganisationer, andra organisationer, kommuner, regioner, nationella myndigheter och internationella organisationer.

Det som står på programmet för de cirka 750 deltagarna som beräknas komma, är en partiledardebatt med landsbygdsfrågan i fokus och en djupdykning i en av de hetaste politiska frågorna just nu – landsbygdens utveckling. Det kommer även att arrangeras inspirationsresor runt om i Västernorrland där deltagarna får ta del av goda exempel på lokal utveckling.

– Känns verkligen både roligt och hedrande att Örnsköldvik nu får stå för värdskapet. Vårt arbete med "Bygd och stad i balans" har väckt stort intresse ute i landet och det känns som ännu ett erkännande att de nu valt att lägga detta fantastiska arrangemang på vår hemmaplan, säger Lena Lindström som är näringslivsutvecklare med profilområden landsbygdsutveckling och stadsutveckling vid Örnsköldsviks kommun.

Aktuelltartikel publicerad av: Sven Alveryd

2018-03-05