Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Advisory Board en metod för unga att forma framtiden

Kommunen har under våren dragit igång en ny dialogmetod som kallas Advisory Board (AB) och riktar sig till unga 13-25 år och som bor i Örnsköldsviks kommun. Till AB kan man ansöka om att få vara med, tillsammans med flera andra ungdomar bildar man en AB-grupp som arbetar på uppdrag. Uppdragen varierar och kommer in från beställningar som görs av kommunen, näringslivet, civilsamhället eller myndigheter. AB-gruppen arbetar tillsammans under en längre period och samtliga i varje gruppen får ersättning för sitt arbete.

Hittills har det genomförts två olika AB-grupper, där ungdomar arbetat med bland annat frågor som rör finansiering, jobb och framtid, påverkan, lovverksamhet och ung kultur. En av beställarna var Swedbank.

— För oss har det varit nyttigt att få reda på vilka behov ungdomar anser sig ha och behöva beträffande banktjänster av olika slag. Det är nämligen hög tid för oss i banken att verkligen lyssna till kunderna och anpassa oss efter det, berättar Linda Folkesson Vedin som representerar Swedbank.

Mer information om AB och rapporter från vårens AB-grupper hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Advisory Board för dig som uppdragsgivare/beställare
Under hösten kommer det dra igång nya AB-grupper, arbetar du på kommun, myndighet, inom näringslivet eller är aktiv i civilsamhället och har du ett uppdrag där du vill få in ungas synpunkter? Då kan du göra en beställning på en AB-grupp, helt kostnadsfritt. Kontakta: Camilla Larsson, camilla.larsson@ornskoldsvik.se eller Birgitta Torgrimson, birgitta.torgrimson@ornskoldsvik.se.

Advisory Board för dig som vill vara med i en AB-grupp
Är du mellan 13- 25 år och vill vara med i en av höstens AB-grupper? Kontakta camilla.larsson@ornskoldsvik.se för mer information.

Film om Advisory Board:

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2016-06-21