Museiparken

Museiparken
Museiparken består av tre ytor eller rum om man så vill.

I det första, från Stora torget sett, finns "Cityleken" som är Örnsköldsviks största lekpark. Lektemat är hav med båtar och fiskar som stimulerar fantasin. Här finns gott om bord och bänkar samt toalett för att man ska kunna stanna hela dagen och leka. Vilket många också gör. Cityleken är ett mycket populärt utflyktmål för kommunens småbarnsfamiljer.

I parkens nästa rum finns en klassisk strikt rosenträdgård. Färgskalan går i rosa och vitt och här finns rosor som Louise Odier och Bonica samt vit krollilja. Idegran och lindhäckar ramar in. I slutet av juni blommar schersminen — och ger en fantastisk doftupplevelse.

Närmast Örnsköldsviks museum och konsthall finns parkens tredje rum. Utformningen är mer öppen  och här finns silverpäron, barrträdsboskér och parterrer av japansk dvärgspirea.

Utanför museet står stadens största japanska bergskörsbär som blommar överdådigt i slutet av maj. I den här delen av parken finns också perennplanteringar med t ex rosenflockel, kantnepeta, stäppsalvia, silverhavre och daglilja.

Sidan uppdaterades

2014-09-01

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Elisabeth Strand Hübinette Driftledare Gata/Park
0660-884 79
Skicka e-post

Tommy Westin
Planering och utredning av parker och lekparker
0660-886 96
Skicka e-post

Peter Zakrisson
Skötsel av parker
0660-880 10
Skicka e-post

Pelle Edlund
Skötsel av parker, Växthuset
0660-885 06
Skicka e-post

Mer information