Du är här:

Livsmedelsverksamhet i hemmet

För dig som planerar att starta en livsmedelsverksamhet i hemmet finns en del saker att ta särskild hänsyn till. Tänk på att det alltid är du som livsmedelsföretagare som är ansvarig för att de livsmedel du producerar är säkra.

Kontroller och avgifter

Innan du startar din verksamhet ska du kontakta Miljö- och hälsoenheten för att registrera din livsmedelsanläggning. När en livsmedelsanläggning registreras tas en engångsavgift ut. Din verksamhet kommer efter det att riskklassas. Vid riskklassningen tittar vi bl.a. på risker i mathanteringen och hur stor verksamheten är. Detta ligger till grund för vilken årlig avgift du kommer att debiteras. Miljö- och hälsoenheten kommer regelbundet att besöka dig för att kontrollera att lämpliga förutsättningar finns för att du ska kunna bedriva din livsmedelsverksamhet.

Mer information

Sidan uppdaterades

2017-10-31

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Eva Sundqvist
Miljöinspektör
0660-887 76
Skicka e-post

Minna Kraatari
Miljöinspektör
0660-887 32
Skicka e-post

Karin Lindmark
Miljöinspektör
0660-880 58
Skicka e-post

Viktoria Söderlind
Miljöinspektör
0660-887 24
Skicka e-post