Du är här:

Matförgiftningar och klagomål

Anmäla matförgiftning

Tror du att du har blivit matförgiftad när du ätit mat som du själv inte tillagat t.ex. på restaurang eller café? Då kan du anmäla detta till kommunen via webbtjänsten på matförgiftad.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Symtomen och hur lång tid det tar mellan intaget av mat och när en blir sjuk varierar beroende på vilken smitta det rör sig om. Ange så mycket information som möjligt och glöm inte kontaktuppgifter så kommer Miljö- och hälsoenheten att kontakta dig.

Klagomål

Har du klagomål på en vara/måltid du köpt bör du i första hand kontakta butiken, restaurangen eller tillverkaren. Du kan också lämna in ett klagomål till Miljö- och hälsoenheten genom att ringa Örnsköldsviks Kommuns växel 0660-880 00 eller maila till samhallsbyggnad@ornskoldsvik.se.

För att vi ska kunna utreda ditt klagomål är det bra om du kan lämna information om:

  • Inköpställe
  • Inköpsdatum
  • Produktens namn och tillverkare
  • Batchnummer och/eller Hållbarhetsdatum

Anmäla matförgiftning - Livsmedelsverksamhet

Om en gäst/kund hör av sig till dig med misstanke om att ha blivit sjuk av någonting de ätit är det viktigt att du som företagare och/eller din personal vet hur situationen ska hanteras. En del i en sådan hantering bör vara att kontakta Miljö- och hälsoenheten som kan hjälpa till med provtagning. Detta gör det möjligt att ta reda på om det är maten som gjort att gästen/kunden blivit sjuk och i så fall förhindra att fler drabbas.

Sidan uppdaterades

2017-10-31

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Eva Sundqvist
Miljöinspektör
0660-887 76
Skicka e-post

Minna Kraatari
Miljöinspektör
0660-887 32
Skicka e-post

Karin Lindmark
Miljöinspektör
0660-880 58
Skicka e-post

Viktoria Söderlind
Miljöinspektör
0660-887 24
Skicka e-post