Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Samverkansprojektet RIGES kammade hem priset Årets projekt på CIO Awards

Jonny Jäwert, lantmäterienheten, håller i priset Årets projekt som tilldelades samverkansprojektet RIGES under CIO Awards 14 december på Berns Salonger i Stockholm.

Under CIO Awards den 14 december fick projektet RIGES ta emot det prestigefulla priset - Årets projekt. Priset delades ut på Berns Salonger i Stockholm.

Motivering: "E-karttjänsten är tillgänglig för alla och envar, smidig att använda och innehåller mycket information. Projektet har bidragit med stort värde inte bara till de fem kommuner som levererade det utan även till andra kommuner, i form av både nya produkter och arbetssätt.”

— Jag måste säga att jag blev lite överaskad när de läste upp motiveringen och vi förstod att vi skulle vinna. Samtidigt tycker jag det är roligt att ett kommunalt samverkansprojekt uppmärksammas i dessa sammanhang där nästan alla av de nominerade i de tre olika klasserna kommer från den privata sektorn, berättar Jonny Jäwert, lantmäterienheten, Örnsköldsviks kommun.

Här kan du läsa mer om CIO Awards och alla vinnarna från 2015.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuelltartikel publicerad av: Susanna Domeij

2015-12-21

Mer information

RIGES (Regional Innovativ GIS- och e-tjänstSamverkan) drevs som samverkansprojekt mellan de fem kustkommunerna i Västernorrland: Härnösand, Sundsvall, Timrå, Kramfors och Örnsköldsvik.

Projektet pågick från 2011 och till och med halvårsskiftet 2014 och tog bland annat fram: