Du är här:

  • bra.ornskoldsvik.se

Brottsförebyggande arbete i Örnsköldsvik

Brottsförebyggande arbete är inte enbart ett kommunalt eller polisiärt ansvar - tillsammans måste vi ta ett gemensamt ansvar så att Örnsköldsvik även i fortsättningen är en trygg och säker kommun. Här får du information om verksamheter, kontaktuppgifter, fakta och stöd att hitta rätt instans när du eller någon i din närhet behöver hjälp. Tillsammans gör vi Örnsköldsvik ännu tryggare och bättre.

Stödtelefon - Våldsbejakande extremism

Är du orolig över att någon du känner till riskerar att ansluta sig till en våldsbejakande extremistisk grupp? Här kan du få stöd och hjälp.
 

Familjepeppen

Alla har vi mål för våra barn. Mål som går ut på att de ska må bra och klara sig. Att våra barn som tjugoåringar gärna ska ha en hög grad av psykisk hälsa, en trygg grund och god psykosocial kompetens. Det betyder en välutvecklad förmåga att vara tillsammans med både sig själva och andra. I tidiga år är det en förutsättning för att kunna lära – både i skolan och i livet – och det är det mest optimala ”immunförsvar” i förhållande till alla de faror som lurar. Oavsett om dina bekymmer eller din rädsla handlar om risken för missbruk, våld, ätstörningar och liknande så är vägen till detta mål det bästa förebyggande sätt vi känner till*. (Jesper Juullänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster)

Vi själva som föräldrar och den tid vi är tillsammans med våra barn har stor betydelse för att knyta an och skapa tillit till varandra. Det finns inga genvägar, det byggs över tid och med långsiktighet - som en investering, med framtiden i fokus.
Familjepeppen Örnsköldsviklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nominera Årets hjälte

Brottsförebyggande rådet (Brå) Örnskölsvik vill med utmärkelsen "Årets hjälte" lyfta fram och uppmuntra goda förebilder som under året gör insatser för en trygg kommun som Örnsköldsvik tryggare.

Utmärkelsens kriterier: Brå Örnsköldsvik söker en eller flera personer tillsammans, som på ett föredömligt sätt gjort något extra eller kanske utfört en ren hjälteinsats för en eller flera medmänniskor, vilket bidrar till ett tryggare samhälle.

Nomineringar tas emot under hela året fram till 31 december. Nominera ”Årets hjälte” och beskriv insatsen via e-post till samordnare för Brå Örnsköldsvik.

Bland de nominerade utses ”Årets hjälte” av Brå Örnsköldsvik. Priset på 5000 kronor delas ut årligen i januari månad och mottagandet av priset publiceras här på kommunens webbplats samt via lokal media.

Årets hjälte 2014, Gunnel Sedin

Sidan uppdaterades:

2016-07-05

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Brottsförebyggande rådet (Brå) Örnsköldsvik
Samordnare
Birgitta Edin-Westman
073-274 62 83
Skicka epost