Du är här:

  • bra.ornskoldsvik.se

Brottsförebyggande arbete i Örnsköldsvik

De allra flesta invånare uppger att de upplever att Örnsköldsik är en trygg kommun, då polisen genomför sina trygghetsundersökningar. I kommunens trygghetsarbetet har ALLA en viktig roll, det är inte enbart ett kommunalt eller polisiärt ansvar. Tillsammans måste vi ta ett gemensamt ansvar så att Örnsköldsvik även i fortsättningen är en trygg och säker kommun.

På den här sidan får du information om lokala trygghetsgrupper på orterna, verksamheter, kontaktuppgifter,samt fakta och stöd att hitta rätt instans när du eller någon i din närhet behöver hjälp. Tillsammans gör vi Örnsköldsvik ännu tryggare.

Stödtelefon - förebygga Våldsbejakande extremism

Är du orolig över att någon du känner till riskerar att ansluta sig till en våldsbejakande extremistisk grupp? Här kan du få stöd och hjälp.

 

TÄVLA med Brå Örnsköldsvik - VINN biobiljetter!

Välkommen till Brå ´s hemsida och till att besvara frågan som kan ge dig vinst i form av biobiljett. Maila in ditt svar via e-post samordnare för Brå Örnsköldsvik

FRÅGA: Vad betyder förkortningen Brå? (Svar finns att söka i hemsidetext). Tävlingen pågår till och med 1 mars 2017.  LYCKA TILL

 Årets Hjältar 2016 - GRATTIS

På Alla hjärtans dag 14 febr tillkännagavs de som utsetts till Årets Hjältar 2016. På bild uppvaktas  Annbritt Johansson av Brå Örnsköldsvik samordnare Birgitta Edin-Westman.Den andra hjältinnan, Salma Ali (ej på bild), uppvaktades via skype från sitt arbete på svenska ambassaden i Khartoum, Sudan. Läs mer om deras insatser under rubriken Årets hjälte i vänstra marginalen.

Foto Mats Forsgren Tidn 7

Nominera Årets Hjälte 2017

Brottsförebyggande rådet (Brå) Örnsköldsvik vill med utmärkelsen "Årets hjälte" lyfta fram och uppmuntra goda förebilder som under året gör insatser för en trygg kommun som Örnsköldsvik tryggare.

Nominera ”Årets hjälte” och beskriv insatsen via e-post till samordnare för Brå Örnsköldvik

Nomineringar tas emot fram till 9 januari 2018. Läs mer om kriterierna under fliken i vänstra spalten under rubriken Året Hjälte

 Bild från filmsekvens Tillsammans reklamfilm som visas på SF Bio i Örnsköldsvik

Familjepeppen

Känner du att du som förälder skulle behöva fler verktyg i din föräldraroll?

I den frågan känner många igen sig. Alla föräldrar vill sina barn väl och många har mål som går ut på att barnen ska må bra och klara sig. Att barnen som tjugoåringar gärna ska ha en hög grad av psykisk hälsa, en trygg grund och god psykosocial kompetens. Det betyder en välutvecklad förmåga att vara tillsammans med både sig själva och andra. I tidiga år är det en förutsättning för att kunna lära – både i skolan och i livet, och det är det mest optimala ”immunförsvar” i förhållande till de oönskade riskbeteenden och faror som lurar. 

Den tid föräldrar är tillsammans med sina barn har stor betydelse för att knyta an och skapa tillit till varandra. Det finns inga genvägar, det byggs över tid och med långsiktighet - som en investering, med framtiden i fokus. Du som förälder är så viktig och det finns verktyg, råd och tips och även mötesplatser. Ta del av utbudet på Familjepeppen Örnsköldsvik.  Läs www.familjepeppen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Sidan uppdaterades:

2017-02-17

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Brå Örnsköldsvik

Brottsförebyggande råd
Samordnare
Birgitta Edin-Westman
073-274 62 83
Skicka epost